Нови мерки: Прокуратурата, МВР и НАП погват джигитите на пътя

Прокуратурата, МВР и НАП договориха мерки срещу системните нарушители на пътя.

-Предстои в кратки срокове органите на МВР да установят и изготвят база данни на водачи на МПС, които многократно са нарушавали правилата за движение по пътищата. За целта ще се използва както системата на „Пътна полиция“, така и камерите за видеонаблюдение на общините и на Агенция „Пътна инфраструктура“.

-Ще бъде обърнато внимание на прокурорите при районните прокуратури в страната, както и на органите на „Пътна полиция“ – МВР и на районните инспектори за незабавно установяване на водачите на МПС, чиито нарушения са документирани и публикувани в различни онлайн платформи, за да бъдат санкционирани според нормативната уредба.

 

-НАП се ангажира да започне ревизии на водачите на луксозни автомобили, за които няма установен произход на средствата за тяхното придобиване.
Мерките бяха набелязани след работно съвещание на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев и изпълнителния директор на Национална агенция за приходите (НАП) Румен Спецов, съобщават от прокуратурата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене