Извънредна новина за една от най-близките на Ружа Игнатова, намесени са 110 милиона долара

Ирина Дилкинска, която е била главен юрисконсулт на мрежата OneCoin, се призна за виновна в голяма измама

Ирина Дилкинска, която е била главен юрисконсулт на мрежата OneCoin на Ружа Игнатова, се призна пред съда за виновна в пране на пари и финансови измами, съобщи прокурорът Деймиън Уилямс.

Присъдата ѝ ще бъде произнесена на 14 февруари 2024 г. от съдия Едуардо Рамос, като според закона двете престъпления се наказват максимално с по 5 години затвор. Обвиненията са повдигнати от отдела за Сложни измами и кибер престъпления към прокуратурата на Южния окръг на Ню Йорк.

„Като т.нар „ръководител по правни въпроси и съответствие“ на OneCoin Ирина Дилкинска постигна точно обратната цел на своята позиция. Както тя вече призна, Дилкинска е улеснила прането на милиони долари незаконни печалби на OneCoin, натрупани чрез схема за многостепенен маркетинг (MLM).

Специализираните прокурори от тази служба и нашите партньори от правоприлагащите органи ще продължат да преследват този важен случай, докато всеки обвиняем не бъде изправен пред правосъдието“, заяви Уилямс.

Конкретното посочено обвинение е, че Дилкинска е подпомагала оперативните действия и прането на пари, включително организирането на прехвърляне на 110 милиона долара, придобити чрез измама, към фирма на Каймановите острови.

Ружа Игнатова продължава да е в списъка на Федералното бюро за разследване на Десетте най-издирвани бегълци. Тя е единствената жена там и в момента за информация, която би довела до залавянето ѝ се предлага награда до 250 хиляди долара.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене