Борисов: Не ни наричайте повече Сглобка, бюджетът може да я счупи съвсем

С ужас установявам, че България се превръща в соларен парк

Мисля, че като начало повече не трябва да ни наричате сглобка. Защото не виждам в тази превърнала се в цинизъм дума сглобка нищо рационално и добро за хората, заяви Бойко Борисов на национално съвещание на ГЕРБ във Велико Търново.

„Вчера на учението в Ново село си дадох за мен сметка, че всъщност ето тази дума „евроатлантизъм“, станала оправдание за всичко, всъщност – ако днес категорично не кажем „тръгваме си“, стои това. Защото светът е толкова сложен, война има в Украйна и Израел, напрежение има по много фронтове, и единственото добро на това управление е, че държи ясна посока на страната. Това е единственото, за което стоим там. Всичко останало е в противовес и на нашата идеология като партия. И понеже има една тенденция престъпленията, грешките, лъжите, на нашите опоненти да се приемат като нещо нормално.

Сега ни се представя един бюджет, който е нереалистично надут! 3% дефицит са 7.00 – 7.5 милиарда. Днес в бюджета ги няма тези пари! Това са поне три магистрали! Тези пари ги няма, и няма да ги има. Забравихте ли, когато държахме дефицита на нула, и хората ни питаха за постната пица? Правилно е човек да харчи това, което изкара. Сега към този дефицит се прибавят прогнозни приходи, и питам – какви инвестиции, заводи или предприятия има, които да добавят пари към тези милиарди? С ужас установявам, че България се превръща в соларен парк, с по 1-2 работни места. Превръщаме природата в стъкло! Вместо заводи се правят стъкла навсякъде, възмути се Борисов.
Моля ПГ това, което е възможно за агроземеделието и соларните паркове – да са на високо, подкрепяме, в противен случай да се промени това, вече нямаме красивите поля и планини, имаме стъкло!

От сутринта изслушах всички кметове, и съм информиран за сглобките по места. И съм спокоен, че Бюджет в НС може да се направи и без ГЕРБ!

А на такива като Борис Бонев, мога да им кажа – в каквито храмове се молите, там отивайте да си търсите подкрепа!

Ако в този Бюджет няма политиките на ГЕРБ поименно изписани – за Монтана, за Плевен, за Търново, поименно, аз не знам ПГ какво ми казва с тази заплаха, но аз ще се присъединя към нея. Няма ли го написано и гарантирано, няма да се поддадем повече!

Ние нито имаме зам.-министри във финансите, в данъците, в здравеопазването, нито никъде. Ние на практика няма да носим с вас повече отговорност за безобразията, които правите!

Няма ли ги Хемус и Марица записани, няма да подкрепим този Бюджет.

Две неща са по-важни дори от евроатлантизма в това съвместно управление – бюджета и корупцията. Ще продължим да се борим с корупцията, която насаждат. Министър се движи с охрана, заплашван от депутати с бели якички – нито виждам оставки, нито решения, всичко гузно мълчи!

И ако не бяха тръгнали от Политико да пишат схемата на горивата само с руски петрол, и то тройно повече след дерогацията, имаше година и половина още да обясняваме, каза още Борисов.

Александър Попов

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене