На 16 декември дават старт на зимния сезон в Банско

Най-добрите алпийци в света идват в Пирин

Зимата вече е „зад ъгъла“ и погледите на всички любители на белите спортове вече са насочени към зимните ни курорти. Най-добрият от тях – Банско, ще даде официален старт на зимен сезон 2023/2024 г. на 16 декември /събота/. Все още се уточняват подробностите и програмата, която със сигурност ще зарадва хилядите туристи на Бъндеришка поляна в Пирин планина. Ще има приятни емоции за големите, както и куп красиви изненади за малките любители на планината.

Фирма „Юлен“, която е концесионер на модерния ски център, е готова да посрещне гостите на Банско. Дружеството ще предложи отлични условия за каране на ски и за отдих в Пирин. Оръдията за изкуствен сняг само чакат да паднат температурите, за да започнат да заснежават трасетата.

През летните месеци бяха затревени пистите, както изисква подписаният договор за концесията. Направен е оглед на целия ски център, за да се види има ли места, които са рискови за туристите. Почвата е заздравена, засадени са нови треви, обезопасени са определени места.

“Направили сме всичко, за да осигурим незабравими мигове за туристите при идването им в ски центъра Пирин планина. На 10 и 11 февруари 2024 г. най-добрите алпийци в света ще премерят сили в Банско в две от най-атрактивните дисциплини – гигантски слалом и слалом. И това безспорно ще е най-голямото спортно събитие през зимния сезон в цяла България“, твърдят служители на фирмата концесионер.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене