Бойко Борисов: Ще подкрепяме правителството до утре, когато… ВИДЕО

„Ако не бяхме ние, Васил Терзиев нямаше да е кмет“, заяви той

Ние ще подкрепяме правителството до утре, когато ще се срещана с актива на партията. Всички плюсове и минуси ще изговорим. Това заяви на полигона в Ново село лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ще търсим начин да разграничим много ясно – това, което подкрепяме, стоим с тях, това, цитирам акад. Денков, „Вадят пари от българските джобове за бензин и нафта, за да се възползва някой в чужбина“, това трябва да го спрем“, категоричен беше той.

Борисов присъства на демонстрации на оперативни способности за водене на отбранителна операция на учебен полигон „Ново село“ в рамките на учението „Iron Strike 2023“.

„От 2017 г. започна реалната модернизация на Българската армия. Няма да пропусна министър Каракачанов тогава. Милиарди левове се изсипаха в модернизацията на Българската армия. Мога да напомня първата част на ескадрилата, 8-те самолета F-16 блок 70 и те догодина първият трябва да дойде“, заяви той.

За „Страйкърите“ той благодари на всички партии в парламента, начело с ГЕРБ-СДС, ДПС и „малката част, които са ПП-ДБ, защото малко ме подразни това, че си приписват само успехи“.

По отношение на доклада за „Лукойл“ и мерките, които ЕК ще предприеме спрямо България, той заяви: „Година и половина ни се обяснява как това не е вярно, как това са политически или други закачки. А бензинът и нафтата стигаха 4 лв., 3,30, 3,70, при дерогация на най-евтиния петрол. И сега какво се оказа? Че докато управлявахме ние, половината петрол е бил руски, а по време на санкции, на война, когато се тупат в гърдите за своите антипутинови настроения, преработката на руски петрол е стигнала 100% и са реализирани огромни печалби. И са измъкнати от джобовете на българите реални левове“.

„Който е управлявал, който е носил отговорност, да си отговаря“, добави той.

„Знаят че ви ограбват, подкрепя се, късат си ризите – буквално ще падне правителството, ако се махне дерогацията, а напоследък излиза, че става въпрос за милиарди левове. Това е фактът, че сме ограбили, че едни са се напечелили“, подчерта той.

„Виждате, с огромни напъни на парламента, на групите, се опитваме това ограбване да престане. Да не се каже, че Борисов обвини Денков или някой друг. Аз само цитирам, че той казва, че никой в България няма полза“, заяви Борисов.

„Звучи смешно – да падне правителство, за това, че някой извън България вярвам на Денков, че не се е възползвал, за да продължи някой да се възползва, това ли ме питате?“, попита той.

„Да си кажем честно, в София ако не ги бяхме подкрепили, нямаше да имат кмет. Във Варна ние направихме грешка. Реално са четвърта политическа сила. Сега е просто парадоксално с 33-34 депутата да обясняваш, че ще падне прав, ако някой нападне чуждите интереси“, посочи той по адрес на ПП-ДБ.

Той посочи военнослужещите и техниката, участващи в учението, и заяви: „Правителството го има заради това, което виждате зад мен – геополитическата обстановка. Изключително важно е да стоим добре в този блок силни, единни, яки. Да продължим обновлението на армията“.

https://blitz.bg/politika/boyko-borisov-shche-podkrepyame-pravitelstvoto-do-utre-kogato-video_news985865.html

БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене