Зор: Петричанка „снесе“ бебето си на улицата, акуширал съпругът й, пристигнала в болницата с бебе, плацента и пъпна връв

_thumb20 – годишна петричанка роди бебето си снощи на улицата в района на магазин „Лидъл“, инцидентът станал около 21 часа. Жената получила родилни болки и тръгнали с мъжа и към болницата. По пътя, обаче бебето се оказало нетърпеливо и започнало да излиза. Жената буквално клекнала на улицата и родила на земята. С останала в нея плацента и завързано с пъпната връв бебе тя била заварена от извикания екип на Спешно отделение.

Закарана е в родилно, където д-р Дуевски извадил плацентата. „Подобни случаи не са рядкост, коментира  началникът на родилно отделение в болницата в Петрич, д-р Валентина Илчовска. Обикновено се случва в ромски семейства, които не са здравно осигурени, не посещават лекари по време на бременността и не са наясно с това, което може да се случи, преди време ромка роди по същия начин в беседка. Младата майка и новороденото й бебе са добре, каза д-р Илчовска.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене