Почина довереница на баба Ванга, отнесе всички нейни предсказания в гроба

Стефка Петревска от петричкото село Първомай знаела непубликувани пророчества за бъдещето на България и света

След тежко онкологично заболяване издъхна Стефка Петревска, която е била сред най-приближените хора на пророчицата Ванга. Жената, която живяла в петричкото село Първомай, е издъхнала миналата седмица. Преди време загубила съпруга си и останала в къщата с двамата си синове.

Нейни съселяни коментират, че Стефка е знаела непубликувани пророчества на Ванга за бъдещето на България и света. За жалост тя ги отнесла в гроба.

Стефка е дъщеря на прочутата баба Витка, която десетки години е помощница и довереница на ясновидката в местността Рупите – перяла, готвела, чистела и въртяла домакинството. Двете живели под един покрив 11 години. От 1985 г. Витка е с Ванга до смъртта на пророчицата на 11 август 1996 година. Те били неразделни, ясновидката изрично искала в последните ѝ дни в Правителствена болница до леглото ѝ да е именно Витка, припомня ретро.бг .

Твърди се, че на нея Ванга доверява своите последни пророчески видения. Витка пък ги разкрила пред щерка си малко преди на свой ред да си замине от този свят.
Самата Стефка от дете израства край пророчицата, която гледала на нея като на своя родна дъщеря. Тя вижда безброй чудеса на изцеление и сбъднали се предсказания на феномена. Но чудесата продължават и след кончината на Ванга. На майка ѝ Витка и предстояла операция за премахване на тумор. Стефка Петревска свидетелства, че тогава пророчицата ѝ се явява, за да я успокои, че ще помогне.

„И наистина мама Витка беше на 85 години, а след операцията изкара до 92“, разказваше Стефка. Преди 1989 г. всевиждащата жена помогнала и на брат ѝ, който имал паралич, като го пратила при педиатър в Сандански, занимаващ се и с алтернативна медицина. Той предписал лекарства, но заедно с тях назначил и бани с орехова шума и морска сол. Лечението помогнало много на детето и то се излекувало за почуда на всички. Оттогава Витка и Ванга не само се запознали, но и станали неразделни.
„Стефка често споделяше, че Ванга избрала майка ѝ за своя спътница до смъртта си. И това решение било предопределено свише. Съдбата и на майка ѝ, а и на цялото им семейство е свързана с пророчицата. Това беше част от тяхната житейска орис. Признаваше пред нас, че усеща присъствието на Ванга и че ясновидката не спира да бди над нея“, споделиха жители на село Първомай.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене