Барман от дискотека „Графити“ блокира делото за наркотици срещу Асен Бербатов

55399-632x358Барманът в благоевградската дискотека „Графити“ Борислав Войнов се оказа един от двамата ключови свидетели по делото за наркотици срещу Асен Бербатов. Той трябваше да бъде изслушан на вчерашното заседание, но не се яви. Тъй като на разпита му държат и прокурор Георги Качарев, и защитата, окръжният съдия Атанас Маскръчки разпореди на полицията да го издири и да му връчи призовка на работното място. Поради неговото отсъствие, както и на вещото лице Румяна Калаузка, делото бе отложено за януари догодина.

Вчера бе приета експертизата на другото вещо лице Екатерина Стефанова, която е изследвала съдържанието на иззетия наркотик. В две от пакетчетата няма наличие на забранени вещества, а в третото с тегло 0,25 грама има кокаин и парацетамол.

Братът на футболиста Димитър Бербатов – Асен, е обвинен за това, че в периода от 6 ноември 2012 до 12 март 2013 г. е продал на двама благоевградчани кокаин с общо тегло 1,49 грама, чиято обща стойност е 268 лв. Второто му обвинение е за това, че кара лекия си автомобил „Сеат Леон“ с отнета шофьорска книжка. Той бе заловен зад волана на 30 януари 2013 г. при акция на РЗБОП на ул. „Пере Тошев“, в близост до „Синята къща“ в Благоевград.

Асен Бербатов е обвинен за продажба на кокаин след продължителна разработка от антимафиотите. До тях достигнала информация, че ще закупи кокаин в София, за да го разпространи в Благоевград. Така на 4. 10.2012 г. е предприета акцията край Дупница, при която е открит 50 грама кокаин в детското столче в лекия му автомобил „Сеат Леон“, управляван от благоевградчанина Николай Борисов, заради отнетата книжка на Асен Бербатов. Бопаджиите продължили да следят брата на футболната звезда и 6 на ноември 2012 г. заловили благоевградчанина Борислав Войнов, у когото открили кокаин след среща на улицата с Асен Бербатов.

На 30-и януари 2013 г. последвала нова полицейска операция в Благоевград. Навръх рождения ден на брат му Димитър Бербатов на ул. „Пере Тошев”, в района на „Синята къща”, е спрян лекият автомобил „Сеат Леон“, който бил управляван от Асен, а до него седяла жена му Димитринка. На мястото на акцията изненадващо се появява и майка му Маргарита Бербатова, която заедно със снаха си нападна журналист от в. „Струма“, опитал се да снима полицейската акция. При тази акция бопаджиите не намират наркотици в колата на Бербатови, нито пък в жилището им на ул. „Васил Мечкуевски“. Пликчета с амфетамини и кокаин са открити в тухли, наредени до външната врата на жилищната кооперация и по случая е образувано дело срещу неизвестен извършител.

След месец и половина, на 15-и март вечерта, антимафиотите проследяват среща на Асен Бербатов с негов адаш по прякор Дзенгата край дискотека „Екстрийм“. Малко след като се разделят, мъжът е пресрещнат от спецполицаите, които намират у него 1 г кокаин. Той е задържан и при разпита си казал, че за първи път пробвал кокаин от любопитство. Мъжът, който върти дребна търговия, както и барманът, са дали показания пред дежурен съдия, въз основа на които Асен Бербатов е обвинен за наркоразпространение. До колко техните показания ще издържат пред съда, предстои да се разбере. Процесът е на финала, тъй като основната работа бе свършена в първото съдебно заседание през септември.

Второто заседание през октомври се отложи, тъй като подсъдимият Асен Бербатов беше на държавен изпит в НСА за треньор по футбол. Ако бъде признат за виновен за наркоразпространение, Асен Бербатов може да получи наказание от 2 до 8 г. затвор. За същото обвинение, отнасящо се 50-те грама кокаин в детското столче на сина му, на 10-ти декември 2013 г. Районен съд – Дупница го осъди на 1 година условно и глоба от 2000 лв. Присъдата се обжалва пред Окръжен съд – Кюстендил и не е влязла в сила и към момента Асен Бербатов е с чисто съдебно минало. Той бе глобен с 1000 лв. заради шофиране с отнета книжка при условията на продължавано престъпление – за времето от 18.02.2012 г. до 14.09.2012 г. е управлявал лек автомобил в срок на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява МПС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене