Студено и ветровито днес

83582-autumn_windДнес ще продължи да духа слаб източен, в Източна България умерен северен вятър и с него ще прониква още студен въздух. Над по-голямата част от страната облачността ще остане значителна и на изолирани места в Източна България ще превали слаб сняг, а по морския бряг – дъжд. Временни разкъсвания на облачността ще има над много райони от Южна България. Максимални температури между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 10°.

 

За Благоевград максималната температура днес ще е 6°, а минималната (-2°), за Банско 9°/2°, Разлог 10°/3°, Дупница 5°/(-2°), Кюстендил 6°/(-3°), Перник 4°/(-1°), Гоце Делчев 11°/(-1°), Сандански 10°/(-1°) и в Петрич максималните температури ще достигнат до 10°, а минималните до -2°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

 

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца, през деня слабо ще се понижи.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 1°, на 2000 метра минус 4°. 

Над Черноморието ще духа умерен, временно и силен северен вятър. Ще бъде предимно облачно и на места, главно по южното крайбрежие ще превали дъжд. Максимални температури 5-7°. Температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене