Втори международен турнир по борба за деца за купа „Неврокоп“ се проведе в Гоце Делчев

Над 300 деца, момчета и момичета, родени между 2009 и 2014 година, представители на престижни спортни клубове по свободна борба от цялата страна както и от Гърция, Турция, Румъния, Северна Македония, Латвия и Молдова се включиха вчера в надпреварата за купа „Неврокоп“. Това е второто издание на турнира и организаторите се радват на подчертано повишен интерес към надпреварата.

„Не само аз но и цялото гражданство се гордеем, че сме отново домакини на международен турнир по свободна борба. Тази година участват над 300 деца от седем държави. Надявам се, че те ще покажат една много добра подготовка и сред тях ще бъдат забелязани нови шампиони не само на България но и на света“, каза временно изпълняващият длъжността кмет на община Гоце Делчев, Валери Сарандев.

„Такива турнири са важни за да може децата да се обиграят. За разлика от миналата година, сега домакините от Гоце Делчев са много по-добре подготвени като организация, сценарий, участват повече държави и много повече състезатели. Такъв тип турнири са изключително тежки за организиране за това поздравявам общината и местните клубове по борба, че са се наели с тази задача да проведат такъв не лек турнир“, сподели президентът на Българската федерация по борба, Христо Маринов.

Отличията на победителите в различните категории бяха тържествено връчени от народният представител Богдан Боцев, завеждащият младежки и спортни дейности в община Гоце Делчев, Костадин Харисков, както и присъстващите тук световни и олимпийски шампиони по борба, популярни съдии и треньори в този спорт.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене