Топ Преса от първо лице! Разказът на едно момиче от Гоце Делчев за постиженията и в риболова!

Искам да разкажа за участието ми в провелото се състезание по риболов под надслов „Детето риболовец може и без дрога“, което се проведе на 13 и 14 октомври на язовир Долна вода, гр.Монтана. Аз участвах в това състезание за трета поредна година. То се провежда за деца от 7 до 14-годишна възраст, в отбор от три деца и придружителите им /родителите/.Тази година в отбора бяхме аз, сестра ми Анастасия и Славчо Караджов. Като придружител е мой личен треньор беше баща ми Васил, и Славчо с неговия баща Димитър Караджов.

Течеше трескава подготовка за състезанието, много бяхме развълнувани.Подготвили си бяхме тениски, шапки. Отборът ни се казваше ЛРС „Сокол“-гр. Гоце Делчев, защото ние представяхме нашия град на провелото се републиканското състезание по риболов.

На 13.10.2023 пътувахме за гр.Монтана. Доста тежък и уморителен път. На обяд имахме тренировка на язовир „Долна вода“. Общо взето деня мина дълго и уморително. На 14 октомври беше деня на състезанието, което се провече общо 3 часа, и един час имахме предварително за подхранка и подготовка на въдиците. Бяхме се подготвили с разнообразни видове захранки /ягода с коноп/и стръв-бял и торен червеи и сладка царевица, плюс няколко „магии“, които са тайна на баща ми.

Риболовът беше само на плувка, използвахме 8-грамов ваглер и единична кука номер 12, и постоянно сменяхме стръвта, защото рибата беше много капризна, а и на нас ни беше доста трудно, понеже трябваше да замятаме доста надалеч.

Бяхме разделени в три сектора чрез жребий- А, В, С, и всяко дете си теглеше жребий в кой сектор ще бъде и кой номер в сектора. Нашият отбор улови около 1 400 кг. Риба, предимно каракуда и червеноперка, което ни отреди 4 място в отборното класиране, а в класирането при девойките успях да успях да завоювам трето място в републиканското първенство.

Бяхме общо 17 деца /момчета и момичета/ на състезанието, от цяла България. Сиси и Славчо също се представиха много добре. Много се гордея с постижението си и се радвам, че успях да прославя нашия град.

Ивана Белемезова

град Гоце Делчев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене