Студ сковава до часове България, градусите падат чак до…

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца – ще се повишава

През нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще се увеличи и вплътни и на отделни места от запад на изток ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад.

Това прогнозира дежурният синоптик на НИМХ Красимир Стоев.

Минималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София – около 13°. В събота от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево време, най-късно над югоизточните райони. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Температурите слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 22° и 27°, в София – около 23°.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца – ще се повишава.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 25 градуса.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен, по билата силен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието облачността ще променлива, преди обяд предимно значителна; след обяд от северозапад ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури: 23°-27°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 55 мин. и залязва в 18 ч. и 24 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 28 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 12 мин. и изгрява в 18 ч. и 11 мин. Фаза на луната: пълнолуние.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене