В ОЧАКВАНЕ НА КАДРОВИ РОКАДИ! Д-р Лена Павлова с удължен болничен, д-р Кметски продължава да ръководи екипа на РЗИ

2Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Лена Павлова и през този месец остава в отпуск по болест, временно управлението на важната структура в Пиринско продължава да изпълнява д-р Михаил Кметски. Той е директор на „Медицински дейности“, има дългогодишен опит като управител на РИОКОЗ /ХЕИ/ – Кюстендил.

Д-р Палова трябваше да се завърне на ръководния пост в началото на месеца. Запознати твърдят, че тя има здравословен проблем с крака, което изисква продължително лечение. Кога директорът на РЗИ – Благоевград ще се завърне на работа, зависи от възстановяването й.

Д-р Павлова излезе в отпуск по болест през втората половина на август, оттогава управлението пое д-р Кметски. В същото време в бялата гилдия се коментира, че започналите кадровите рокади в държавните структури в Пиринско едва ли ще подминат РЗИ. Д-р Лена Павлова бе сменена като дългогодишен директор на бившата структура РИОКОЗ – Благоевград в началото на 2011 година, след сформирането на новата структура Регионална здравна инспекция, чието управление тогава пое д-р Огнян Чилев с 3-годишен мандат на управление след спечелен конкурс през май същата година.

 

Кадровата рокада тогава с освобождаването на д-р Лена Павлова бе мотивирана с обединяването на двете структури РИОКОЗ /бившата ХЕИ/ и Регионален център по здравеопазване. Само след две години, в края на 2013 година, управителят д-р Огнян Чилев, който е сред основателите на ГЕРБ – Благоевград, бе освободен от ръководния пост и на директорското място отново се завърна д-р Лена Павлова. Тя влезе в шефския кабинет в Регионалната здравна инспекция в последните дни на декември 2013 година, след което последваха рокади с напускането на директора на „Медицински дейности“ д-р Илонка Седлоева, специалист от правния отдел, пенсиониране на дългогодишния зам. директор д-р Славка Паскалева и други.

През 2013 година бяха сменени от ръководните постове и директорите на Районната здравноосигурителна каса – д-р Ивайло Димитров, и на МБАЛ – Благоевград – д-р Красимир Михайлов. Сега, след смяната на правителството, започва нова серия кадрови рокади в държавните структури.

1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене