„Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020“ в област Благоевград

107126-evrofondove-01Стартира най-голямата изложба на успешни проекти по оперативните програми в страната. Област Благоевград също е част от инициативата под надслов „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020“.

Целта на националната инициатива е да популяризира постигнатите резултати от изпълнени проекти по Оперативните програми  през периода 2007 – 2013г., както и да очертае основните стратегически приоритети за програмен период 2014 – 2020г. в България. 

Експозицията в област Благоевград представя нагледно резултатите от изпълнени проекти във всички 14 общини на областта. На 14 пана са представени повече от 160 снимки от различни европроекти. Изложбата ще бъде достъпна за гражданите на всички общински центрове в седмицата 24 – 28 ноември. Целта на организаторите от Областен информационен център – Благоевград е по този начин да направят европейската политика по-видима и по-близка за по-голям брой хора във всички краища на региона.

В цяла България са планирани над 250 отделни изложби, представящи близо 2000 проекта, реализирани по оперативните програми през първия програмен период на страната ни като член на Европейския съюз.

Официалният старт на инициативата „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020“ в област Благоевград бе даден от г-жа Христина Шопова – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Благоевград, началникът на отдел „Устойчиво развитие и евроинтеграция“ г-н Костадин Георгиев и г-жа Теменужка Стамболиева – управител на ОИЦ-Благоевград. В дните на инициативата експертите на Областен информационен център – Благоевград ще посетят всички общини, където на място ще представят изложбата и ще разясняват въпроси, свързани с Кохезионната политика на ЕС в България и Оперативните програми.

Инициативата е на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България. Това е четвъртата национална кампания на мрежата за тази година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене