Съпричастност! С благотворителен мач помагат за лечението на футболист на „Миньор“-Елешница

Доброто и емпатията обединиха футболните отбори на „Миньор“-Елешница, „Авангард“-Бачево и „Пирин“-Разлог! Трите тима организират благотворителна футболна среща на стадиона в село Бачево тази събота, 28 октомври, в подкрепа на футболиста Марин Папев. Младият мъж пострада тежко на 22 октомври през нощта в меле в механа в своето село Добърско. 29-годишният спортист в момента е настанен за лечение в столична клиника.

„Днес научихме, че Марин е излязъл от комата, в която бе до момента. Той е с тежка черепно-мозъчна травма и травма на гръдния кош. Момчето носи от началото на този сезон екипа на нашия отбор и е не само наш съотборник, но и приятел. Мачът ще започне в 14:00 часа. Всеки, който би желал да се включи в инициативата, може да заповяда на стадиона, където ще има поставени кутии за дарения“, сподели за Илинден Прес Иван Калпачки, играещ старши-треньор на ФК „Миньор“-Елешница.

Той допълни, че целта на благородната инициатива е да се наберат средства за близките на Марин, който има само майка, а по-малкият му брат Петър също носи екипа на отбора от разложкото село Елешница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене