Акция „канабис“ в Югозапада

81028-kanabis17През лятото служителите на реда от Югозапада откриха много засети ниви с канабис. Все пак останаха и неразкрити такива, продукцията от които в момента залива пазара. Четирима младежи са задържани през уикенда именно за притежание на канабис.

При проверка на къща и дворно място в Петрич, обитавани от 18-годишният Л.М. под навес и върху бетонна плоча са установили черен найлонов чувал със сухи съцветия, с общо бруто тегло 750 г, които след тестване с полеви наркотест са реагирали положително на канабис. По случая са задържани криминалнопроявените и осъждани Л.М. и 24-годишният А.М. от  Петрич.

Друг подобен случай е регистриран в квартирата на младеж в Благоевград. При претърсване на апартамента, нает от 27-годишния М.Ч., служители от 01 РУМВР – Благоевград са  открили в гардероб зелена суха растителна маса, с тегло 4 грама, която при извършения полеви наркотест е реагирала положително на марихуана. Освен това са намерени и 6 грама бяло твърдо вещество, реагирало на амфетамин. М.Ч. е задържан за 72 часа.

19-годишен младеж от Благоевград също е задържан за 72 часа за притежание на канабис. Полицейски служители от 02 РУМВР – Благоевград, изпълнявайки служебните си задължения в кв. „Струмско“, са установили  19-годишния А.Т., в чийто джоб на якето са открили 8 броя полиетиленови топчета суха зелена растителна маса с остра специфична миризма, която при направения наркополеви тест е реагирала положително на канабис.

По случаите са образувани досъдебни производства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене