Втори тежък инцидент с наръган за 24 ч. в Югозапада!

Втори инцидент с наръган санданчанин в рамките само на едно денонощие. Този път пострадалият е 15-годишен ученик в местна гимназия.

Инцидентът е станал във вторник малко след 21.00 ч. на ул. „Солидарност“. 16-годишният Л. е наръгал с нож в областта на седалището 15-годишния В. Подаден е сигнал на тел. 112, на място са пристигнали светкавично дежурни полицаи, а момчето е закарано в Спешна помощ в Сандански с кървяща рана. Транспортиран е за болницата в Петрич, където е настанен в хирургичното отделение. Той ще остане за лечение там няколко дни.
Преди да бъде наръган, ученикът е получил заплаха от Л., че ще му се случи нещо, и той не смеел да излиза сам из града, а с приятели, които също знаели за заплахите. Часове преди да бъде наръган, В. бил в компания на разходка в парковата зона. Тръгнали да се прибират и били пресрещнати от Л. пред къщата, в която живее В., на ул. „Малешевска”. Той се насочил директно към него с нож в ръка и го пробол пред погледа на приятелите му, след което избягал.

До разкриване на ножаря се стигнало, след като момче от компанията е заснело с мобилния си апарат на видео целия случай, а друго пък направило няколко снимки. Записът е иззет от органите на реда и по този начин е установен извършителят. След като е бил разпознат и са му показали записа, Л. е признал, че той е извършителят. Задържан е със заповед за задържане до 24 часа.
По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава. Това не е първи случай с нападение на Л. Преди близо година той преби зверски на площада в Сандански 35-годишен санданчанин. Тогава се отърва от правосъдието, тъй като по време на инцидента е бил малолетен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене