Ексклузивно! Само в Топ Преса! Кандидат – кметът инж. Валентин Трошанов отговаря на въпросите на читателите. Безпощадно!

Ексклузивно! Само в Топ Преса! Кандидат – кметът инж. Валентин Трошанов отговаря на въпросите на читателите. Безпощадно!

  1. К. Илиев Благоевград – Много бих искал да прочета в Топ Преса, коментарът на инж. Трошанов за неговият беграунд в политиката и управлението на Благоевград. Поканете го да направи отчет, за свършеното докато беше част от екипа „Томов“.

 

  • Влязох в кметската надпревара като независим кандидат за кмет на Община Благоевград. Смело твърдя независим и е лесно доказуемо, поради факта, че почти всички партии извадиха техни кандидатури или подкрепиха определени кандидати. Относно партийната ми принадлежност (беграунд) – никога не съм бил партиен, камо ли да сменям партии. Това е въпрос на хигиена! Много хора прибягват до партии, за да разполагат с твърд електорат и сигурност. Всеки един от нас, бидейки убеден във възможностите, целите, идеите и качествата си, може да поведе след себе си хора, последователи, съмишленици. Не е ли това най-важното? Именно поради тази причина влязох в кметската надпревара като независим, в пълния смисъл на тази думата. Аз съм алтернативата на тези местни избори. Хората са изморени и не желаят партийна кандидатура, могат да подкрепят мен, защото аз не съм политик, аз умея да намирам решение на проблемите, работя и не ме е страх от работата, аз съм визионер! На Благоевград му трябва визионерство и мащабно мислене!

Относно ,,отчетът“ по време на управлението на инж. Томов, трябва да го направи лично той! Мога да спомена доста неща, които свърших, най-важното от които е съкратих важни срокове в строителството, с което облекчих бизнеса. Работех в полза на хората, защото много добре познавам сектора и съм бил и от двете страни на барикадата. Дадох всичко, на което съм способен – енергията си, времето си, експертизата си, всичко, с което мога да допринеса за подобряването на сектор ,,строителство“. Положих доста усилия да подобря комуникацията между община и граждани, да улесня процедурите, сроковете. Всичко в интерес на гражданите и работния процес.

Владиславова, Благоевград : Ще гласувам за кмет, който ще направи истинска чистка сред некадърниците в общината. Той ще се заеме ли де го направи това, какви ще са критериите в неговата кадрова политика?

 

        Нормално е всеки кмет да избере или подбере своя екип. Подмяната на администрацията обикновено е свързана с реваншистки отношения, разбира се и несправяне на служителя с работата. Но повечето кметове се водят от числеността, не от експертността на администрацията. Голямата администрация носи повече гласове, но това не дава онова от първостепенна важност качество- експертност, справяне с работата, отдаденост и най-вече отговорност. Дълготрайността я определя народа, не администрацията. Лошото е, че нито един управляващ не си дава сметка за това. В моята програма имам специален раздел, посветен на администрацията, която трябва да бъде задължително експертна, а именно създаване на МОДЕРНА АДМИНИСТРАЦИЯ, РАБОТЕЩА В ИНТЕРЕС НА ГРАЖДАНИТЕ И БИЗНЕСА. Ще работя за Дигитализация на административните услуги. Електронни услуги, бързи, модерни, лесни и удобни за гражданите и бизнеса – оптимизирани и подобрени  услуги; Оптимизация в структурата, функциите, качеството и работата на общинска администрация; Стриктни правила и съкратени срокове за работа на администрацията; По-ниски такси за предоставяне на услуги след оптимизация и дигитализация. Прекратяване на искането на една и съща информация при всяка услуга; Задължителна компетентност по звена на служителите в администрацията, чрез удостоверяване на квалификацията и непрекъснат мониторинг на дейността на служителя; Изграждане на системи за обратна връзка с гражданите относно качеството на административното обслужване и използване на резултатите при атестирането на служителите; Предоставяне на качествени административни услуги с по-висока ефективност и ефикасност, които целят повишаване удовлетвореността на гражданите и бизнеса; Направа на подземен кадастър; Въвеждане на географска информационна система (ГИС).

 

  1. Петков, Благоевград: Кое ще е първото нещо, което Трошанов ще направи, ако стане кмет?
  • Първото, което ще направя е да благодаря на всички, които са гласували и на тези, които са дали своя глас за мен, и да успокоя общинска администрация, че експертите и хората, които работят за институцията Община няма да бъдат премахнати и дискредитирани. След това трябва да се направи ревизия на Общината, да се направи доклад в какво състояние се намира институцията, така е редно – гражданите трябва да знаят! Тяхно право е!

 

  1. Вълчев, Благоевград: Какво ще направи за „Пирин“ и спорта, като цяло в общината?

 

  • Аз и моят екип ще работим за привличане на европейски средства за изграждане на спортна инфраструктура, подобряване на условията за физическата (двигателната) активност на деца и младежи чрез подобряване на съществуващата спортна инфраструктура; създаване на нова спортна материална база, подходяща за всякакъв вид спорт; изграждане на скейт парк – с оглед масовостта на предпочитанията на деца и юноши към екстремни спортове; изграждане на спортни площадки за масов спорт (street fitness) по кварталите на Благоевград, ЦГЧ и селата; направата на салони по училищата, модернизация и оборудване на съществуващите салони; обособяване на спортни кътове и оборудване със спортни съоръжения в детските градини; изграждане на цветни настилки за ролеви игри и ситуации в ДГ – ,,Безопасност на движението, Дама, Не се сърди човече, Шах“ и др.; обособяване на тенис кортове на няколко места в Благоевград; изграждане на стадиони в близките села; подкрепа и повече информираност за училищните спортни игри.

 

Ще работим за това, да запазим енергията и духа на ФК ,,Пирин“!

Емблемата на спортен Благоевград е Футболен клуб ,,Пирин“ и като такава, много управленци спекулират и упражняват контрол върху нея! Проблемите всички ги знаем:

  • Преди време над 50% от футболистите, играещи за Националният ни отбор, бяха продукт на школата на ФК ,,Пирин“!
  • ФК ,,Пирин“ е основен ,,донор“, който ,,захранва“ другите отбори в България!
  • Липсата на диалог и постигането на консенсус между Община, собственик на клуба и фенове, доведе до сегашното състояние на ФК ,,Пирин“, а именно почти 100% общинска собственост, незадържане на футболистите, ,,продажбата на безценица“ на футболните ни таланти, което от своя страна доведе до изнемогването и обезуражаването на отбора и феновете.
  • Общината не може да си позволи да издържа футболен отбор, поне не на нивото, което трябва, публиката е взискателна! Моделът ,,бащица“ е доказано лош и неуспешен!
  • Състоянието на стадиона е плачевно, не отговаря на изискванията на УЕФА, няма буферни зони, няма паркинг, няма подход, няма подходяща ВИП зона.
  • В близост до несъществуващия вече сектор ,,Б“ се намират каптажите на минералната вода, което прави изграждането на сектора изключително трудоемко и скъпо.

 

РЕШЕНИЯТА, които имам и предлагам в тази насока са неотложни и спешни:

  • Направата на нов модерен стадион, по изискванията на УЕФА, с буферни зони, паркинг, транспортен достъп, ВИП зона, обособяване на адекватен сектор ,,гостуващи“, е крайно необходим. Локацията на новия стадион ще бъде в близост до града, с организиран транспорт до там, като около местоположението му ще бъде разработена атрактивна събитийна зона, с цел стимулиране не местния бизнес.
  • Реконструкция на стария стадион и използването му за тренировки на мъжкия отбор и за юношите старша възраст.
  • Всички знаем, че приходите във футболните отбори идват от: ТВ права, спонсорство, продажба на билети и трансфери на футболисти. При правилно структуриран и балансиран бюджет, отборът може да се самоиздържа.

 

Аз и моят екип ще инвестираме в треньори, екип, тренировъчни бази и обучение, с цел физическото и ментално развитие на футболистите. При правилно управление на ФК ,,Пирин“ ще бъде привлечен инвеститор, като дялът на Общината ще бъде повече като регулатор и гарант.

 

  • Това, което можем да направим към днешна дата с дома на ,,Пирин“, докато тече процедурата по изграждане на нов стадион е:
  • Изграждане на нова козирка от лека метална конструкция;
  • Обособяване на зона за медиите на мястото на несъществуващия сектор, за да може аудиторията да има поглед върху футболната публика/агитка, когато се отразяват футболните мачове;
  • Направата на нов подход за сектор ,,гостуващи“;
  • Обособяването на сектор ,,гостуващи“ е наложителен, защото няма буферни зони и транспортен достъп, което е предпоставка за нежелани инциденти;
  • Стриктно спазване на капацитета на стадиона ( приблизително 7 000 места) и продажба на билети не повече от 10% на гостуващи агитки, с цел предотвратяване на конфликти, сигурността на футболистите, агитките и облекчаване на работата на МВР.

 

  1. Каменарова, Благоевград: Решенията му за корупцията в общината, която е на много високо ниво през последните десет години.
  • По времето, когато бях директор дирекция и след това заместник-кмет по строителството на Община Благоевград, нямаше корупционни практики. Защо? Защото този процес се контролира или изкоренява напълно.

 

  1. Котев, Бело Поле: Каква ще е политиката му за развитието на селата в общината?
  • В моята програма съм заложил изключително важни неща за селата около Благоевград, те са мои приоритет, защото Благоевград се разраства и много хора предпочитат да живеят в малките населени места, именно защото там животът е по-спокоен и природата е по-чиста. Недопустимо е в 21 век независимо село или град да има режим на водата, да няма канализация, да няма електро захранване, да няма път. Тези проблеми довеждат до обезлюдяване не само на села, но и на градове. Ето затова се боря- за нормални човешки условия на живот на всички граждани!

 

С ГРИЖА КЪМ МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

  • Ефективна транспортна мрежа – междуселищния транспорт в малките и отдалечени, трудно достъпни населени места;
  • Изграждане на улично осветление в малките населени места;
  • Изграждане на ВиК инфраструктура по селата;
  • Реновиране на съществуваща и изграждане на нова пътна настилка в малки населени места;
  • Създаване на инфраструктурни условия за хора в неравностойно положение и хора с увреждания в малките населени места: рампи за достъпна среда, тротоари за незрящи;
  • Подсигуряване на медицинско лице във всички села на територията на Община Благоевград;
  • Изграждане на общински пунктове в малките населени места за улеснен диалог и достъпност на гражданите до услугите на Общината – сигнали, жалби, проблеми, предложения, запитвания относно услуги, срокове и др.

 

Кирилов, Благоевград: Стане ли кмет на коя партия ще се продаде?

  • Отново ще кажа! Не искам и не робувам на партии! За мен е важно хората да припознават личности, да се обединяват около тях, около техните идеи. За мен личностите създават и повеждат обществото. Няма да се продам, защото това означава да продам града и съгражданите си! Но тук идва и обратния момент: хората да не продават гласа си, защото това ще отнеме правото да имат просперитет, благополучие, правото да имат бъдеще, да изискват, да бъдат коректив на властта. Гласувайте по съвест и не позволявайте да определят бъдещето Ви! Гласувайте, за да не гласуват вместо Вас! Има смисъл! Трудно се манипулира гласа на хиляди хора! Крайно време е Благоевград да бъде надпартиен, обединен и поведен от хора, които имат безкористно отношение, воля и цели, хора, които да поставят обществения пред личния интерес. Град се управлява със сърце и на чисто! И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ: КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!  ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ДЕМОКРАЦИЯТА! ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ БЪДЕЩЕТО!

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене