Димитър Балтаджиев: Добри резултати се постигат когато има приемственост и последователност в действията

Можете да го подкрепите като гласувате с номер 1 за партия и с лична преференция 104

Димитър Костадинов Балтаджиев – роден през 1965 год. в град Гоце Делчев, семеен с две деца. Завършил е Техническия университет в София със специалност инженер по „Радиотехника“. С дългогодишен опит в бизнеса. Общински съветник е в три поредни мандата -2011 – 2015, 2015-19 и  2019 -2023 г. като през последния е Председател на Общинския съвет. Можете да го подкрепите като гласувате с номер 1 за партия и с лична преференция 104.

С какви очаквания за предстоящите избори влизате в тази кампания?

Местните избори са много важни, защото те определят развитието на една община. Структурата на БСП в Гоце Делчев осъзнава много ясно тяхното значение и затова сме се постарали да предложим за кандидати за кмет и за общински съветници отговорни хора, които ако бъдат избрани биха дали всичко от себе си за доброто развитие на града и общината. Със своите действия или бездействие във времето, всеки човек изгражда авторитет в обществото. Този авторитет се гради цял живот и може да бъде изгубен за една минута. Смятаме, че предложените от нас кандидати не са допуснали да настъпи тази минута – те са хора, които се ползват с добро име в обществото, доказани професионалисти са и са безкрайно мотивирани да бъдат полезни на община Гоце Делчев.

Досега вие бяхте председател на Общинския съвет в Гоце Делчев. Как оценявате своята работа и какво искате да се промени в следващия мандат?

Като председател на Общинският съвет за изминалия мандат и кандидат за общински съветник в новия, смятам за свой морален дълг да направя кратка равносметка на своята работа през тези години. Изминалият мандат беше изпълнен с много събития, които оказаха негативно влияние за развитие на общините и държавата като цяло. Като започнем с пандемията, която бе предизвикателство за целия свят, след това войната, която се води толкова близо до нас и най-вече изключително нестабилната политическа обстановка в нашата страна. Въпреки това смятам, че местната власт в Гоце Делчев се справи с всички предизвикателства, запази стабилността в общината и реализира голяма част от предвиденото.

В Общинския съвет сме се старали да подкрепяме всяка инициатива на общинското ръководство за привличане на допълнителни средства и реализиране на проекти, които да подпомогнат развитието на града и селата и превръщането им в още по добро място за живеене. Като резултат от тези действия сме постигнали доста – болницата ни е една от водещите в югозападна България, всички детски градини са реновирани. В момента се прави цялостен ремонт на Дома на културата. През изминалите 4 години се изгради нов корпус на Първо основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ и беше направен основен ремонт на Второ основно училище „Гоце Делчев. На територията на цялата община бе подменена 11 км водопроводна мрежа и бяха асфалтирани много улици. Това са само една малка част от нещата, които бяха свършени досега.

Всичко направено до момента е свързано с решения, които са взети от Общинския съвет. Като председател съм се старал да създавам обстановка на спокойствие и разбирателство, за да се вземат решения в полза на населението. Радвам се, че въпреки различията ни с колегите, винаги е имало толерантност и нормални взаимоотношения, и в нито един случай не се е работело „на пук“. Няма важно решение, касаещо общината, което да е било забавяно или отлагано поради разногласия.

Такава бе обстановката и в комисиите. Водеха се разуми дебати, които да представят всички позиции и в крайна сметка да се стигне до консенсус. В действията си, аз и цялата група общински съветници от БСП, сме се водели от идеята да работим в полза на хората в общината, да превърнем всички населени места в още по-добри, за да останат младите хора да живеят и да се развиват тук. Разбира се, има още много да се свърши. Постигнатото до момента, опита, който сме натрупали, увереността ни и ясната визия за бъдещето, които имаме, ни дават основание отново да поискаме подкрепа на предстоящите избори. За да продължим заедно това, което сме започнали.

Каква е личната ви мотивация да бъдете отново кандидат за общински съветник?

Като човек, който дълги години има свой собствен бизнес мога да кажа, че добри резултати се постигат когато има приемственост и последователност в действията. Всеки експеримент, всяка импровизация могат да доведат до провал. Моята лична мотивация да бъда отново кандидат е, че имам силите и знанията да бъда полезен на моите съграждани. Когато от години работиш в един успешен екип и виждаш с колко труд и всеотдайност се постига всеки успех, знаеш, че вървиш по правилния път.

Аз смятам, че правилната посока в община Гоце Делчев е под номер 1 в бюлетината на предстоящите избори. Доказалият се с годините и работата си Владимир Москов, който е кандидат за кмет и листата с кандидати за общински съветници, които са на различна възраст, с различна професионална реализация, но обединени от желанието да дадат всичко от себе си за Гоце Делчев. Подкрепете ни като гласувате с номер 1 на 29 октомври.

Всичко за предстоящите местни избори – подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене