Главсекът на МВР хвърли бомба за убийството на Алексей Петров, има описание на извършителя

Живко Коцев хвърли нова светлина около ликвидирането на бизнесмена

Главният секретар на МВР Живко Коцев хвърли нова светлина около убийството на бизнесмена Алексей Петров. Макар и оскъдна информация, той посочи, че има описание на извършителя.

„Многократно съм заявявал, че убийството на Алексей Петров е предумишлено, Много добре организирано. Такъв тип престъпления са съсредоточени в личността на жертвата, а Алексей Петров е човек с много сериозен бекграуд“, посочи Коцев и допълни: „Разбирам интереса, че много бързо искат да се разкрият убийците, но едно убийство може да се разкрие за един ден, един месец, или една година“.

Коцев коментира и състоянието на спътничката на Алексей Петров в деня на убийството.

„Жената за щастие се възстановява, указва ѝ се психологическа помощ. Разпитана е няколко пъти. Дала е достатъчно данни за описание на извършителя и фактическата обстановка по време на стрелбата“, посочи той.

Коцев посочи, че е разкрито убийство от последните седмици, станало в София. Става въпрос за ликвидирането с 10 куршума на сириец на 9 октомври  в района на „Красна поляна“.

„В момента се намираме на финален етап. Убийство е с поръчков елемент. Установили сме всички – както физическите извършители, така и поръчителите и посредниците. Касае се за неуредени финансови отношения за трафика на хора.“, каза той и допълни, че подробности ще бъдат дадени на нарочен брифинг.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене