Разкъсана облачност днес

Чувствително повишение на температурите, до 26 – 31 градуса

Днес с умерен, в източните райони и северно от планините временно силен и поривист южен вятър ще се пренасят топли въздушни маси. Облачността над страната ще е разкъсана, средна и висока. В сутрешните часове на места в котловините и по долините на реките в Югозападна България ще има краткотрайна мъгла. Температурите значително ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 26° и 31°; в София – около 28°.

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност, значителна по южните склонове. Ще духа силен, по билата и бурен юг-югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен и временно силен юг-югозападен вятър. Максимални температури: 21°-27°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е значително по-ниско от средното за октомври.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 46 мин. и залязва в 18 ч. и 36 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 50 мин. Луната в София изгрява в 13 ч. и 56 мин. и залязва в 22 ч. и 16 мин. Фаза на луната: два дни преди първа четвърт. /НИМХ/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене