/ВИДЕО/ Хандбален клуб Куманово е победител в международния мемориален турнир „Атанас Карабельов“

Вчера в Гоце Делчев приключи ежегодният хандбален мемориален турнир за деца до 18 години, посветен на легендарният създател на хандбалния клуб и с особени заслуги за развитието на този спорт в града, Атанас Карабельов.

Турнирът е по идея на ветеранът от отбора на ХК „Пирин 64“ Гоце Делчев, Иван Златанов, подкрепена от общината и спортната общественост в града. В надпреварата за купата „Атанас Карабелов“ тази година се състезаваха шест отбора. Три от Бългатия – „Пирин 64“ Гоце Делчев, „Чардафон“ Габрово и „Пирин“ Благоевград и от Северна Македония хандбалните клубове на градовете Куманово, Гевгелия и Струмица. На финалният мач за шампионското място се срещнаха отборите на домакините, Гоце Делчев и гостите от Куманово. Двата тима играха напористо и равностойно на в самото начало на мача гостите успяха да „избягат“ с четири точки напред и за съжаление до края на мача поддържаха аванса си от 4 – 5 точки.

Въпреки положените усилия до края на мача „пиринци“ не можаха да стопят тази разлика. При една много динамична и красива и равностойна игра, мачът завърши с резултат 22:27 в полза на гостите от Северна Македония. В индивидуалните награди, Александър Заемджиков от отбора на домакините бе отличен като най-добър вратар на шампионата. Шампионската купа и медалите на хандбалистите класирали се на до трето място бяха връчени от народният преставител и председател на местния хандбален клуб Богдан Боцев и Костадин Харисков, завеждащ младежки и спортни дейности в община Гоце Делчев. Крайното класиране в турнира е: Както споменахме шампион в турнира е Куманово а вице-шампион е „Пирин 64“ Гоце Делчев.

На трето място са отборът на Благоевград, на четвърто, Гевгелия, на пето, Габрово и на шесто, Струмица

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене