Мистерията около кървавия ужас в семейството на скандалния пернишки прокурор се заплита

Дъщерята е подала сигнал на телефон 112, след като е видяла майка си, че лежи на пода – към момента съпругата не съдейства на разследването

Налице са достатъчно основания, за да се смята, че е извършил средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Привлечен е към наказателна отговорност. Това стана ясно по време на брифинг на Софийска градска прокуратура.

„Предстои в близките часове прокурор Михайлов да бъде привлечен като обвиняем. Най-адекватната мярка за неотклонение е задържане под стража. В момента той е задържан за срок до 72 часа. Задържан е за срок до 72 часа“, съобщи заместник градският прокурор Христо Кръстев.

„В част от свидетелските показания се твърди, че има изпадане в безсъзнание. Назначена е съдебно-медицинска експертиза.

Става дума за конфликт, който е възникнал между съпруг и съпруга първоначално е бил вербален, след това е прераснал във физически. В стаята са били само двамата“, добави той.

Михайлов също има травматични увреждания по тялото – драскотини. Предстои да се установи дали са вследствие на нападение или отбрана. След експертиза ще се стигне до отговор дали се касае за лека телесна повреда от юридическа гледна точка.

От думите му стана ясно още, че ще бъде предложено прокурорът да бъде отстранен от длъжност.

„Ако магистратът бъде задържан под стража, се счита, че е отстранен от длъжност от момента, в който е задържан под стража.

Пострадалата смята, че става дума за битов скандал. Версията, която излага, е, че е имало спокойна атмосфера, в един момент са влезли във вербален конфликт.

Прокурор Михайлов не е разпитан.

Дъщерята е подала сигнал на телефон 112, след като е видяла майка си, че лежи на пода.

Към момента съпругата не съдейства на разследването. Казва, че е изпаднала в безсъзнание. Няма спомен какво точно се е случило, губят й се моменти и не може да възпроизведе какво точно е било нападението – дали сама е паднала, стана ясно още по време на брифинга.

Както БЛИЦ съобщи, в ранните часове на днешния ден е получено съобщение в полицията, че прокурор от Окръжна прокуратура-Перник е нанесъл телесна повреда на жена си в условията на домашно насилие.

Софийската градска прокуратура ръководи разследване за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие от магистрат при Окръжната прокуратура в Перник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене