Местния печат

печат

„Вяра“

Гледат бобовдолския затвор под лупа заради сигнали за злоупотреби: Правосъдният министър Иванов прати проверки, ровят за нарушения с държавни и европейски пари

Бобовдолският затвори и саморановското общежитие са инспектирани през последните дни и проверките продължават по заповед на новия министър на правосъдието Христо Иванов и на ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”.

Готвачката Гинка Николова от Шипочане преживява с хляб и чубрица: Пенсията ми е 190 лв., припечелвам по 5 лв. от билки

76-годишната баба Гинка Николова от самоковското село Шипочане изпадна в отчаяние как ще изкара месеца, а и тежката зима. Пенсията й е 190 лв. с вдовишките и това я принуждава всеки ден да излиза на пазара в Самоков с надежда да припечели някой лев. Често обаче бабата се прибира с празни джобове. Когато има късмет, припечелва на ден по 5-6 лв., в повечето случаи обаче бие напразно път.

Иван Иванов уволнява накуп зам.-кметовете на Перник: Виновни са за финансовия колапс, имам мои експерти

Всички зам.-кметове на Перник – Илинка Никифорова, Владимир Босев, Петър Първанов и Росен Йорданов, от екипа на бившия кмет Росица Янакиева си отиват, съобщи вчера новият градоначалник инж. Иван Иванов. Въпрос на дни е да напуснат работните си места, защото имат довършителни дейности по някои докладни, които трябва да бъдат внесени за разглеждане в Общинския съвет, поясни кметът.

Почина майката на депутата Александър Методиев, сърдечна недостатъчност погуби 84-годишната Тема в дома й в Самоков

Майката на депутата от Самоков Александър Методиев – Тема Методиева починав четвъртък вечерта. Тя се спомина на 84-годишна възраст от сърдечна недостатъчност. Възрастната жена в последно време е имала здравословни проблеми. Те се задълбочили около изборите, тогава Александър Методиев я закарал в МБАЛ-Самоков, където е лекувана известно време. В болницата Тема била стабилизирана и преди седмици Александър Методиев си я прибрал вкъщи.

Отпушиха проект за 9 млн. лв. след 2-годишни съдебни саги: Строежът на депото в Самоков тръгна с подписването на договор за 4 млн. и 659 хил. лв. между кмета Георгиев и шефа на  „Геотехмин“ Доминик Хамерс 

Кметът Владимир Георгиев подписа вчера едни от най-важните договори за Самоков и региона, с които се поставя началото на изграждането на Регионалния център за управление на отпадъците. Това стана след повече от две години дела против изграждането на депото, както и провеждане на дълги и тежки процедури за избор на изпълнители на различните части.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене