Стоян Стоев: Да върнем експертите в процеса на взимане на управленските решения

Стоян Стоев: Да върнем експертите в процеса на взимане на управленските решения

 

По-добра инфраструктура, по-голям брой места за паркиране и уредени зелени площи. Това са част от приоритетите, които могат да се постигнат с експертно планиране и дългосрочна визия за развитие на общината. Това подчерта кандидатът за кмет на Сандански Стоян Стоев. На деня на архитекта той разговаря с две поколения архитекти – арх. Здравко Попов и арх. Александър Попов-син.

 

„Ключово е да върнем експертите в процеса на взимане на дългосрочните решения за общината ни“, подчерта Стоян Стоев. По думите му прекалено дълго с политически решения се правят стратегически грешки или се разпилява общественият ресурс. „Можем ли да говорим за развитие на инфраструктурата ни без да чуем мнението на архитекти, на урбанисти, на пътни инженери“ риторично попита кандидатът за кмет.

 

Той обясни, че е ключово в следващите 4 години да се положат основите за спаряване с проблемите с паркирането. „Стигнали сме до там тротоарите да са за колите, а улиците да се поделят между пешеходците и превозните средства“, каза още той. Според него е много важно да има стриктен контрол, но той може да дойде само след като общината е осигурила достатъчно места за паркиране.

 

„Най-вероятно сме и сред първенците в България по брой на аварии на водоносната ни мрежа. Затова и трябва всеки ремонт да включва не само нов асфалт, но и подмяна на подземната инфраструктура“, подчерта Стоян Стоев.

 

Стоян Стоев, който е под номер 7 на идващите местни избори, е разработил с архитекти и специалисти идейни проекти и визия за развитие на някои от емблематичните локации в Сандански, които ще бъдат представени в следващите дни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене