След 12 дни в неизвестност: Откриха на летището в Мадрид Сергей Пилев от Господинци

Сергей ПилевСергей Пилев

На летището в Мадрид е бил открит издирваният вече 12 дни Сергей Пилев от гоцеделчевското село Господинци, съобщиха негови роднини.

Той е прибран вече в дома на от сестра му, която също живее и работи в Испания, а неговото най-голямо желание след преживяното е да се прибере в България. „Вече не искам да чуя за Испания”, заяви Сергей Пилев, който все още не се е отърсил от преживяното.

Дванадесет дни е спал по пейките на летището, всеки ден е молел полицаи да го върнат във Валенсия, защото нямал в себе си нито пари, нито телефон, но не му било обърнато никакво внимание.

Според първоначалните му разкази, полицаите го оставили на една от последните спирки на метрото в Мадрид, след като командирът на полета за България на 7 ноември в 10 часа отказал да го вземе в самолета поради липса на заповед за екстрадация.

След случилото се Пилев отново се добрал до летището. Там спал по пейките  и се хранел с каквото намери. Откриването на мъжа се забавило, защото нито в полицията в Мадрид, нито във Валенсия има записано подобно задържане.

За сестрата на Сергей Пилев и за самия него на този етап е важно само едно – че той си е вече вкъщи, че адът, през който е минал през последните 12 дни, е вече зад гърба им и че при първа възможност той ще се прибере в България.

Както ИНФОМРЕЖА писа, през 2000 г. мъжът от Господинци заминал за Испания и се установил в Рокетас де Мар, Алмерия. Осем години по-късно се разделил със съпругата си, която според испанските закони се сдобила с ограничителна заповед, забраняваща на Сергей да се доближава на по-малко от 100 метра от нея.

След тежката раздяла започнал често да злоупотребява с алкохола. Зачестили и скандалите със съпругата му, въпреки опитите му да установи с нея контакт и отново да се съберат да живеят заедно, разказва за съдбата на брат си Бистра Пилева.

След всеки опит за разговор съпругата на Сергей се възползвала от закона в Испания и пускала жалби против него в полицията, което довело до осъделна за Пилев присъда от 6 години затвор.

На 29 октомври тази година, след като излежал цялата си присъда, Пилев излязъл на свобода. Роднините му, живеещи в Испания, го прибрали вкъщи. Веднага подали заявление в полицията, за да му извадят откраднатите му лични документи.

От консулството във Валенсия му дали временен паспорт за 2 месеца. Регистрирал се и като безработен на трудовата борса. На 5-и ноември отишъл в полицията да си вземе испанските документи.

Униформените служители го изпратили в друг полицейски участък и когато Сергей отишъл там, го задържали.

„Обясниха ни, че той няма право да пребивава в Испания. Извикахме адвокат и той извади от съда документ, удостоверяващ, че е излязъл от затвора на пълна свобода и нямат право нито да го гонят от Испания, нито да го задържат. Така докато му отнесем дрехи, документи, телефон за връзка и малко пари, те го закарали на летището. Поне на мен така ми казаха, дори ме увериха, че бил качен на самолета за България“, разказа сестрата на Сергей.

Тя се обадила на свои близки в България, за да ги предупреди да посрещнат Сергей. След около два часа обаче й позвънил адвокатът, който й казал, че е получил документа за освобождаването на Пилев и според него той бил пуснат на свобода на входа на летището Барахас в Мадрид.

Това се случило на 7-и ноември към 10 часа сутринта и от тогава Сергей Пилев бе в неизвестност.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене