Пеевски след решението за миньорите: Свършихме работа за хората

Доволен съм, свършихме работа за хората. Постигна се съгласие. Това заяви народният представител от ДПС Делян Пеевски след 7-часовата среща на протестиращите енергетици и миньори с премиера акад. Николай Денков и представители на всички политически сили без БСП, в която участваше и той.

На нея бе постигнато окончателно споразумение от 7 точки, които утре влизат в Народното събрание, за да е ясно, че ангажиментът не е само на правителството, но също така и на партиите, които подкрепят кабинета. Държавата няма да затваря централи, съобщи акад. Денков след разговорите. Те ще работят свободно и пазарът ще реши дали ще останат.

Дълго преговаряхме, много добри неща се форматираха. Всичко беше успешно за нас. Надявам се и за хората, те да са доволни. Това е нашата мисия, каза Пеевски.

Смятам, че ще спрат протестите, коментира още Делян Пеевски.

В отговор на въпроса защо е бил против излъчването на видеа от срещата, Делян Пеевски заяви: „Защото в момента всички са в политическа кампания за местни избори. Не исках панаири. Ние бяхме там да работим за хората, не да си правим политическата кампания“.

Не подкрепяме законопроектите за службите, вече съм си казал мнението, отговори Делян Пеевски на въпрос, свързан с предложението за сливане на службите, внесено в Народното събрание.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене