Банско с мощен рейд из Европа в търсене на повече туристи

С всяка изминала година Банско успешно затвърждава своите позиции на туристическа дестинация на национални и на международни пазари. През октомври Община Банско и туристическият бизнес ще се представят в международното туристическо изложение IFTM-TOP RESA в Париж, Франция, предназначено за професионалисти. На изложението ще вземат участие представители от 170 дестинации и се очаква да се включат над 30 хиляди участници. Там ще се рекламират природните дадености на града под Тодорка, модерният ски център, старинният квартал, културните и историческите забележителности в региона.

През ноември е ред на международното туристическо изложение ТТР в Букурещ, Румъния, на което ще се представят 19 държави, както и на международно туристическо изложение PHILOXENIA в Солун, Гърция, което датира от 1985 г. В него ще участват 690 изложители, очаква се да бъде посетено от над 20 хиляди души от над 20 страни. В края на ноември предстои и туристическата борса във Варшава, Полша, което се организира повече от 27 години и е едно от най-значимите събития, които са свързани с туристическата индустрия. Очаква се да бъде посетено от над 450 изложители от цял свят, да бъдат представени над 47 дестинации и да бъде посетено от над 18 хиляди посетители.

„По този начин се увеличават контактите, изграждат се бизнеспартньорства, откриват се нови дестинации за бизнес. Най-важното е, че промотираме Банско не само като ски дестинация, а като целогодишен курорт с перфектни условия за СПА, оздравителен, планински, културен, кулинарен и фестивален туризъм“, заявиха от туристическия бранш в курорта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене