Община Благоевград обнови площадки за игра в детска ясла №5

Площадките в дворното пространство на Детска ясла №5 „Конче вихрогонче“ вече са напълно преобразени и отговарят на всички стандарти за безопасна игра.

За да провери резултатите от извършените дейности, кметът на Благоевград Илко Стоянов посети детското заведение. Той бе посрещнат от децата и персонала с питка, както и със специално подготвена музикална програма.
Изцяло обновените зони за игра са с 850 кв.м площ. Те са ситуирани на същите места, но са организирани по съвсем нов начин. Основната входна алея е запазена, но от нея са обособени допълнителни достъпи до отделните площадки за всяка една от групите в детската ясла. Всеки кът разполага с пясъчник, противоударна настилка, на която са монтирани – пързалки за деца (до 3 години), люлки клатушки и др. За да се осигури повече място за игри на децата са премахнати всички стари живи плетове в двора на ДЯ “Конче вихрогонче“. Има поставени нови пейки, боядисани в различни цветове.
След ремонтите дейности са запазени и всички дървета, но с цел засенчване на площадките е засадена и нова растителност.
Община Благоевград обнови и детска площадка в жк. „Запад“, където има поставени нови съоръжения.

С поетапното ремонтиране на кътовете за игра в Благоевград кметският екип се стреми да създаде една по-безопасна и приветлива среда за отглеждане на децата в областния център.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене