След 24 години успешно управление! Димитрия Гюрова няма да участва в надпреварата за кметския пост в Огняново

Хотели, къщи за гости, частни квартири. Това е днес гърменското курортно селище Огняново благодарение на усилията на местните хора, на бизнеса и на кмета Димитрия Гюрова, която е на кметския пост от 1999 година. След 24 години успешно управление тя няма да участва в битката на местните избори на 29-и октомври.

„Много важно е човек да знае кога да спре. Още по-важно е човек да си тръгне тогава, когато е удовлетворен от свършеното. Благодаря на хората, че ми гласуваха доверие да съм начело на Огняново 6 мандата. Заедно с тях постигнахме нещо, което преди 24 години изглеждаше химера – поставихме селото ни на туристическата карта на България, за него вече се знае и в чужбина”, сподели днес за „Илинден Прес” Димитрия Гюрова.

Минералната вода е богатството на селото, заради нея насам идват и българи, и чужденци.

А курортът е с напълно променена визия – обновен площад, нови водопроводи и кавализации, резервоар с обем 800 кубически метра, който бе изграден още през 2000 година и реши проблема с водоснабдяването, асфалтирани улици, нови тротоари, красиви алеи.

Мостът над река Канина, свързващ село Огняново със село Марчево и общинския център Гърмен, също се ремонтира. Преди ремонта той бе еднолентов, а сега вече е с две ленти и автомобилите се движат двупосочно.

Село Огняново вече привлича туристи от страната и чужбина не само с минералната си вода и СПА процедури, а и с красив и зелен парк. Това бе мечта на местните хора от много години и сега тя е изпълнена. По този начин се подобри инфраструктурата и жизнената среда, създадоха се по-благоприятни условия за отдих и развлечения на открито.

В зеления кът има множество алеи, хиляди цветя, десетки дръвчета и пейки, както и водно огледало, детска площадка, маса за игра на тенис. Автоматична поливна система се грижи за зеленината на оазиса. Ремонтирана и обновена е и здравната служба.

„И като жител на нашето красиво населено място ще продължа да помагам с каквото мога, за да става все по-предпочитано място за туризъм. Пожелавам успех на следващия кмет на Огняново, вярвам, че той ще надгради направеното досега и ще допренесе за развитието на курорта ни”, каза още Димитрия Гюрова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене