Денков: Президентът Радев много често говори неверни неща

Снимка: БГНЕС

Преди 115 г. е постигната най-висшата мечта на българските възрожденци

Преди 115 години е постигната най-висшата мечта и цел на българските възрожденци. Това каза премиерът Николай Денков по време на церемонията пред Паметника на Независимостта в София по повод 115-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Той се изказа и по актуалните политически теми.

„Напоследък президентът много често казва неща, които просто не са верни. Ще дам най-ясния пример – когато говори за изкривена история много често неговите аргументи също се базират на изкривената история, а не на истинската история на България. Не виждам смисъл повече да коментирам. Нека, както се казва, по делата всекиму да съдим“, заяви премиерът Николай Денков.

„Само се запознах с решението, то е на ДАНС. Нямам пряко отношение към вземането на това решение. Когато някой извършва неправомерни действия, които противоречат на българското законодателство, той трябва да бъде санкциониран“, така Денков коментира експулсирането на руски свещеници от страната ни.

По-рано днес във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че недоверие в службите изказват хора, които искат да сложат ръка върху тях, но по думите ѝ президентът Румен Радев няма да допусне това.

Дискусията за службите се води в Народното събрание, тя трябва да е силно експертна, каза премиерът.

Александър Попов

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене