С награди и концерт премина празника на Сухопътните войски и поделение 26 400 в Благоевград .Кметът Камбитов и китайска делегация уважиха събитието

С награди и концерт премина празника на Сухопътните войски и поделение 26 400 в Благоевград

Над 30 военнослужещи бяха наградени с благодарност за проявен професионализъм на  празника на Сухопътните войски и празника на поделение 26 400 в Благоевград.  Петима военни бяха повишени в звание, а с грамоти бяха наградени цивилните служители Виолета Николова и Зорница Борисова.

Във връзка с празника на Военно формирование 26 400, наследник на славния 14-и пехотен македонски полк, в зала „Яворов” се събраха началници на поделения, военнослужещи, представители църквата, на областна администрация, полиция, пожарна и гости, за да отбележат събитието с голям концерт.

На мероприятието пристигна и кметът Атанас Камбитов заедно с гостите от китайската делегация, които изнанедаха военнослужещите и с голям интерес проследиха честването.

Приветствие към военнослужещите  отправи командирът на поделението подп. Иван Иванов. Той благодари на всички момчета и момичета, които защитават честта и мира в Република България и им пожела да проявяват воля, доблест, сила и мъдрост при изпълнение на задачите. Подполковник Иванов допълни, че работата на войсковата част е насочена към изпълнение на задачи по трите мисии на Българската армия – „Отбрана”, „Подкрепа на международния мир и сигурност” и „Принос към националната сигурност в мирно време”. Военните участват и в съхраняване на културното наследство, както и се включват във всички тържества, чествания и годишнини в Благоевград.

След отчет за добрата работа на военното формирование, исторически  факти от неговото създаване до днес и прочитане на всички поздравителни адреси от ръководните органи, програмата продължи с концерт- спектакъл.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене