Ученици се млатиха за пици!

Ученици от различни училища се сбиха на опашка за закуски в пицария в град Разлог.

Екшънът се разразил на голямото междучасие тази сутрин между 09:30 и 09:50 часа. Във въпросното заведение всеки учебен ден по това време е навалица, тъй като децата идват да си купят нещо за хапване.

Този път възникнало пререкание между две групи младежи. Те се скарали кой е по-напред на опашката. Спорът им бързо преминал във физическа саморазправа. Няколко ученици се включили в мелето. Само бързата намеса на полицията предотвратила разрастването на боя и по-тежки последици за участниците в него.

„Пострадали са двама гимназисти от 12-и клас на Средно училище „Братя Каназиреви“ в града. Единият обаче се е върнал в училище и продължил учебните занятия.

Другият е закаран за преглед в МБАЛ-Разлог. Няма обаче тежка травма“, заяви за „Телеграф“ началникът на Регионалното управление на образованието в Благоевград – Ивайло Златанов.

Той е получил уверение от директорката на училището, че боят между младежите е станал извън училището на потърпевшите, в пицарията, която е на поне 150-200 метра от учебното заведение. Полицейски служители са се отзовали на сигнала, който е подаден. Все още се уточняват мотивите за конфликта, разпитват се участници в инцидента.

„Един от учениците е получил по-тежък удар и се уточнява състоянието му от медици, но няма нещо тревожно. Работи се за изясняването на ситуацията. Няма напрежение в града, става въпрос за сбиване между ученици от различни училища. Извикани са и родителите на децата, обстановката е спокойна“, потвърдиха за „Телеграф“ от полицията.Телеграф/ Владимир Симеонов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене