Земеделци затварят пътища в Югозапада!

Инициативният комитет за провеждане на общонационалния земеделски протест обяви възловите места в регионите, които ще бъдат блокирани на 18 и 19 септември. Голяма част от отбелязаните пътни артерии са в Югозапада.

„Моля да ни извините и да не предприемате пътувания в понеделник и вторник. Главни пътища ще бъдат затворени, а във вторник столицата ще бъде блокирана заради протестите на българските фермери, за да го има българското производство на пазара“, призоваха от ИК.

Няма да е възможно пътуването през областите Благоевград, Кюстендил и Перник. Ще се блокира в Благоевград. Мястото при Полигона, в посока Симитли и в двете посоки. Протестиращите земеделци се събират в Кресна и ще преградят главен път Е-79.

Конфликтните участъци в Кюстендил са при мотела в село Ябълково. Блокада ще има в Радомир – при магазина на Т МАРКЕТ. Затварят пътя Земен – Лобош, Ковачевци- и обратно. В Сапарева баня блокадата е при летището. Няма да се преминава неопределено време и от Дупница към село Пиперево. Протест ще има и в Перник – Спортна зала „Борис Гюдеров“ и в Брезник на улица „Ангел Коцелянов“. Отсечката към Драгоман и Калотина също ще затворена. Затруднено ще е пътуването и в цялата Западна България към столицата, съобщиха за Еновина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене