Гръм в рая: Борисов скочи на министър от кабинета „Денков“, смрази журналистка след безумен въпрос

Искам да благодаря на Кирил Петков, Христо Иванов, Асен Василев, Атанасов, Пеевски, че с цялото законодателство, което подготвяме, приемаме, приехме, вчера ЕК свали мониторинга за корупция за България и Румъния, каза той

„Денков е млад премиер. На никой премиер протестите не са му приятното нещо. Но се научаваш, че само с диалог се решава проблем”. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно напрежението между кабинета и зърнопроизводителите.

„Искам да призова и двете страни – и правителството, и зърнопроизводителите, да спрат с такива тежки закани”, каза Борисов.

„Този бранш е получил над 30 милиарда лева дотация от ЕС. Когато си получил такива пари от ЕК, не може да говориш, че ще събориш държавата и ще фалираш. Тук е тяхната грешка, на Денков грешката е квалификацията”, заяви Борисов.

„Имаме слаб земеделски министър. Не съм видял икономическия”, каза още той.

„И при мен съм имал много протести, но трябва да има разговор. Ние сме правителство и призовавам земеделският, икономическият министър и премиерът да седнат и да решат въпросите. Парламентът направи каквото трябва“, заяви Борисов.

„Искам да благодаря на Кирил Петков, Христо Иванов, Асен Василев, Атанасов, Пеевски, че с цялото законодателство, което подготвяме, приемаме, приехме, вчера ЕК свали мониторинга за корупция за България и Румъния. Това отекна много добре в света, това е много добре за всички нас“, каза той.

„Да се стягат и да стягат границите“, призова лидерът на ГЕРБ.

Журналистка реши да констатира, че ретроградният Меркурий е свършил и попита Борисов дали вече би казал кой ще е кандидатът за кмет на столицата от партия ГЕРБ. Експремиерът обаче я взе на подбив:

„Вие от София ли сте? София е много далеч. Ако си мислите, че сега ще се упражнявам тук, много се лъжете. Ще кажа кандидатът, когато си поискам“, категоричен бе той.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене