Слънце, облаци, дъжд: Къде ще вали?

В четвъртък ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, отначало висока, но след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и до полунощ на отделни места там ще превали и прегърми. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е слаб до умерен, докато в Източна България ще продължи да духа умерен от югоизток.

Максималните температури ще са между 30° и 35°.

В столицата максималните температури ще са около 30°.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 24°25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е разкъсана, предимно висока. След обяд главно над масивите от Западна България ще се развива купеста облачност, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра – около 18°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

В петък и събота със слаб вятър отначало от северозапад, по-късно от североизток, температурите бавно ще се понижават. Облачността ще е предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна, от северозапад на югоизток на места ще превали краткотраен дъжд, след обяд с гръмотевици. Минималните температури в събота ще са между 13° и 18°, а максималните – между 25° и 30°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене