Преди местния вот: БСП се събра на пленум, одобри 138 кандидати за кметове

Ръководният орган на партията прие и платформа за изборите

Националният съвет на БСП одобри 138 кандидати за общински кметове и листи за общински съветници. Днес партията се събра на пленум, като част от подготовката за местните избори.

Ръководният орган на БСП прие и платформа за местния вот, в която се казва: „В годините на управление на ГЕРБ беше изграден модел на задкулисие и олигархични зависимости, корупционни обвързаности, отклоняване на обществен ресурс от българския и от европейския бюджет в огромни размери. Този модел намери своята опора в местната власт и пусна корени в нея чрез управляваните от ГЕРБ общини. Всички опити моделът да бъде разграден на централно равнище се сблъскваха с умело окопаните в местната власт негови метастази. Ето защо, местните избори на 29 октомври са отдавна чакана възможност за кардинална промяна в управлението на държавата и окончателно пресичане на корените на отровната система, която обезсилва България. Надеждата този път ще тръгне отдолу”, са сред акцентите в платформата.

Гечев: Готвим вот на недоверие след местните избори

Преди началото на пленума от партията бяха категорични, че влизат в борбата обединени. „Събираме се съвсем разумно и с аргументи по съответните области да определим първата част от броя на кметовете и общинските съветници, както и да има дискусия по отношение на програмата за местните избори. Много често сме се събирали през времето на номинациите, обсъждали сме с всички структури, избистрили сме как ще се явяваме на изборите”, посочи Иван Ченчев.

На следващото си заседание на 16 септември Националният съвет на БСП ще утвърди и останалите кандидати за кметове и общински съветници. Партията ще регистрира документите си за участие във вота в ЦИК в понеделник в 11.00 ч. Местните избори са на 29 октомври.

nova.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене