Напрежението в ГЕРБ Благоевград потушено: Застават зад Илко Стоянов за кмет, вървят към подкрепа на независими кандидати и на други места в Пиринско

На събрание, проведено в празничния 6 септември, голяма част от герберите в Благоевград се обединиха около подкрепата на независимия кандидат за кмет на Благоевград Илко Стоянов. Напрежението от предишното събрание, на което се стигна почти до „хващане за гушите“, „за“ и „против“ подкрепата на Стоянов, вчера, като че хората на Борисов бяха по- кротки и компромисни.

Разбира се имаше и такива, които поддържат тезата си, че ГЕРБ  ще се обезличи, ако не издигне собствен кандидат, но надделяха мненията, че в момента партията няма друг ход, освен подкрепата на Стоянов.,разкриват източници на Struma.com

Инж. Росица Димитрова, доскорошен лидер на партията, получила най-много номинации за кмет, ще оглави кандидат съветническата им листа.

Така местните гербери ще заявят решението си пред Борисов, който на 15 септември ще каже тежката си дума дали го приема. Засега няма съмнение, че ГЕРБ ще подкрепи Стоянов. Решен е и латентният конфликт в Разлог, където една срещу друга бяха изправени кандидатурите на врид кмета Венцислав Гърменов и бившия кмет Красимир Герчев.

След среща в Изпълнителната комисия, спорът бе разрешен и Герчев ще бъде кметът, подкрепен от ГЕРБ в града. Вчера и в Разлог е имало събрание, на което напрежението е потушено.

Неясноти около подкрепата на кандидат кмет има и в Банско. Тук колебанията са дали ГЕРБ ще подкрепи кандидатурата на Александър Мацурев или ще заложи на зам. кмета Стойчо Баненски, който ще бъде издигнат от местно движение и подкрепен от голяма част от политическите партии в курортния град.

Засега се твърди, че действащият в момента кмет  Иван Кадев няма да участва в надпреварата.

Няма колебания около кандидатурата на ГЕРБ  в Садански, тук твърдо стои Стоян Стоев. Димитър Бръчков от Петрич, ще бъде кандидатурата им, независимо от пълзящите слухове, че партията ще подкрепи бившия депутат Георги Динев.

Няма да рискуват герберите да загубят Петрич, като се има предвид, че Бръчков няма пропуснат “ гол“ във вратата на съперника и печели убедително всеки изборен мач. Социологично проучване сочи, че на този етап Бръчков води срещу опонентите си със сериозна преднина.

Следим политическата обстановка, очаквайте подробности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене