Балкански ритми и танци завладяха село Изгрев в Деня на Съединението

С едноминутно мълчание и отдаване почит към жертвите от опостушителното наводнение на територията на община Царево, започна първото издание на Международния фолклорен фестивал „Изгрев от Айдара“ в благоевградското село Изгрев.  Млади хора от 12  фолклорни групи и формации на  няколко балкански държави, показаха красотата на танците и песните пред множеството гости, дошли да уважат  и празника на селото.

Фестивалът няма конкурсен характер, той се провежда за първи път, а амбицията на организаторите –  Народно читалище „Арсени Костенцев 1980“ в село Изгрев и община Благоевград,  е той да стане традиционен.

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов откри официално събитието, поздрави многобройните жители и гости на село Изгрев и акцентира върху единението, върху българската духовност и култура, които съхраняваме.

Фолклорният фестивал ще продължи до късните часове на деня, а естественото  продължение ще бъде от гостите на село Изгрев, които ще се веселят и танцуват под звуците на хубавата народна музика, която обединява хората от близо и далеч. /БНР

Балкански ритми и танци завладяха село Изгрев в Деня на Съединението

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене