Откриха клуб на РК Традиция

Кметът Илко Стоянов по време на откриване на първия клуб на РК „Традиция“ в Благоевград: Това не е просто място, а огнище на българщината

С водосвет за здраве бе открит първият клуб на РК на Национално дружество „Традиция“ в Благоевград.
Официален гост на церемонията бе кметът Илко Стоянов, който получи грамота от председателя Малин Заимов в знак на благодарност за оказаните подкрепа и съдействие.
„Без помощта на Общината в лицето на кмета този клуб нямаше как да бъде факт“, заяви Малин Заимов пред присъстващите родолюбци.
От своя страна кметът подчерта, че всеки човек има морален дълг да допринесе с каквото може за съхраняване на родната история.
„Живеем в нелеки и разнопосочни времена. Времена, в които моралът и ценностите са поставени пред изпитания. Радвам се, че ви има, защото без вас това място щеше да бъде само едно помещение. Вие носите духа, носите патриотизма в себе си. Всички ние имаме една особено важна мисия, а именно да пренесем българщината в бъдещето, да я предадем на поколенията след нас. Днес, когато отбелязваме Съединението, ние откриваме не просто един клуб, откриваме едно огнище на родните история, традиции, обичаи. Огнище, което ще тлее и ще носи този пламък, от който всички се нуждаем“, каза по време на откриването кметът Илко Стоянов.
В новооткрития клуб на РК „Традиция“, който се намира в емблематичния квартал „Вароша“, ще бъдат провеждани уроци по родолюбие, ще бъдат позиционирани експозиции, ще бъдат съхранявани предмети, свързани с българската история и др.
Национално дружество „Традиция“ е доброволна, неполитическа, патриотична и културно-просветна общност на граждани, проявяващи професионални и любителски интереси към традициите във въоръжените сили по отношение на моралните ценности, воинските ритуали, униформените облекла, нагръдните знаци, историческото оръжие и военните символи.

Откриха клуб на РК Традиция

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене