След пороите по Черноморието: Какво време ни очаква през следващите дни

Днес в Северна България ще преобладава слънчево време, а над Южна облачността ще е променлива, често – значителна и на места там ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София – около 24°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Времето за Гоце Делчев ще е предимно облачно, кратък дъжд и максимална температура 26 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по южното крайбрежие – по-често значителна и главно там ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-26°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна. На много места ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 10°.

В четвъртък ще преобладава слънчево време с по-значителни временни увеличения на облачността над Южна и Източна България. На отделни места по Черноморието и в Рило-Родопската област ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще запази посоката си от североизток, ще отслабва, но в югоизточната част от страната ще е все още умерен.

Максималните температури ще са между 25° и 30°. С 1-2 градуса по-ниски ще са температурите в петък, когато главно над източната половина от страната ще има повече облачност, по Черноморието отново са възможни слаби валежи.

 НИМХ, БТА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене