Над 15 хил. гости очакват през декември в Банско

Курортът е почти пълен за Коледа и Нова година, но все още могат да се намерят места за 8-ми декември89953-Bansko-hoteli-03

Над 15 000 гости очакват в курорта Банско за декемврийските празници. Всички хотелиери и стопани на къщи за гости са стегнали базите и са готови да посрещат клиенти.

Почти е запълнена легловата база в Банско за предстоящите коледни и новогодишни празници. Все още свободни места има за студентския празник 8-ми декември. Това съобщи Мариана Спасова председател на Туристическата асоциация в курорта.

Резервациите вървят нормално. За Нова година и Коледа почти е запълнена легловата база, но все още има достатъчно места за резервации. Има доста изгодни пакети, също и за 8-ми декември.”, каза още Мариана Спасова.

 

Заради многото почивни дни пакетите в хотелите са най-често от 4 и 5 нощувки.

 

 „Цените са от 400 лв. за 5дневна почивка в 3звезден хотел и малко по-високи за 4-звездните хотели. Това включва нощувка, закуска плюс празничната вечеря с програма.”, уточни Спасова.

 

В курорта очакват освен много българи и гости от съседните балкански държави, както и от скандинавските страни, Великобритания, Русия и Украйна.

Най-очаквани са новите гости от Турция като се надяваме да имаме повече гости от там.”, завърши председателят на Туристическата асоциация на Банско.

В курорта се молят за дълга снежна зима, която със сигурност ще доведе още повече туристи в зимната столица на Балканите. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене