Фестивалът „Малешево пее танцува“ пак ще очарова! Талантливи изпълнители, чуден фолклор и незабравими емоции в Микрево!

Фестивалът „Малешево пее и танцува” ще остави без дъх зрителите пред сцената в село Микрево и тази година. Фолклорните музикални напеви, красивите багри на народните носии, талантът на певци, музиканти и танцьори ще владее публиката от сутрин до вечер. Осемнадесетото издание на този уникален празник ще се проведе на 6,7 и 8 октомври.
Първият фестивален ден ще запоне в 10:00 часа и ще продължи чак до 18:00 часа. Фолклорна изложба ще се открие в 16:00 часа, тя ще се подреди във фоайето на народно читалище „Братя Миладинови-1936“ в село Микрево. Вечерният концерт с участието на български и международни фолклорни ансамбли ще започне в 19:00 часа. Концерт-спектакъл на ансамбъл за народни танци и песни „Граовска младост“ – град Перник и солист-изпълнители Стоян Петков, Радостина Николова, Иван Паланов и Теодора ще постави финалната точка на старта на фестивала, който е музикална емблема на община Струмяни.
Музикантите, певците и танцьорите ще са още по-ранобудни на 7 октомври, кагота ще се качат на сцената още в 09:00 часа. Два часа по-късно е официалният поздравителен прием на председателя на организационния комитет на фестивала и кмет на Струмяни – Емил Илиев, за гостуващи ръководители на групи и делегации. Официалните гости ще бъдат посрещнати в 18:15 часа във фоайето на НЧ “Братя Миладинови“ в с. Микрево под звуците на мандолинен оркестър “Стефан Борилов“ – град Сандански.
Официалната церемония по откриване на фестивала е в 20:00 часа. След това е вечерният концерт с участието на български и международни фолклорни ансамбли. Концерт – спектакъл на Фолклорен ансамбъл “Пирин“ – Благоевград и концерт-рецитал на обичаната фолклорна певица Теди Еротеева ще вдъхновят зрителите във втората фестивална вечер.
Третият фестивален ден ще е от 09:00 до 17:30 часа с изявите на стотици самодейци на сцените в село Микрево. Концерт-спектакъл с участието на български и международни фолклорни ансамбли ще започне в 19:00 часа. По-късно ще се състои официалната церемония по обявяването и награждаването на лауреатите на ХVIII-ти Международен фолклорен фестивал “Малешево пее и танцува“ – Микрево 2023 година. След това царя ще украси небето над община Струмяни, а вечерен концерт-спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ – Пловдив и концерт-рецитал на обичаните фолклорни певици Ива и Велислава Костадинови ще са красивият и музикален край на този толкова обичан и чакан от участниците и зрителите международен фестивал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене