За пореден път ГЕРБ Блгоевград предложи инж. Росица Димитрова за кмет, Илко Стоянов отново не успя да събере подкрепа

Партийното ръководство на Общинската структура на ПП ГЕРБ-Благоевград проведе събрание с тема – Местни избори.

Росица Димитрова има най-голям шанс да спечели и е редно да бъде водач на листата и кандидат за кмет. Това каза днес Даниела Савеклиева пред партийно ръководство на ПП ГЕРБ в Благоевград, предаде източник на Пиринско.ком.

Напрегнато протече събранието на благоевградската структура на ПП ГЕРБ, което започна вчера в 13:30 часа и приключи около 15 часа. Дебати, остри реплики, и разнопосочни, скандални мнения белязаха сбирката на герберите.

Повече от час продължиха изказванията по темата за кандидат-кмета. Част от хората на Борисов в областния център настоявали партията да излезе със собствена партийна кандидатура, а изборът бил между Росица Димитрова и втория с най-много номинации на последното им събрание, Красимир Чакъров. „За“ Димитрова имало повече предложения. Две от присъстващите активистки не намирали достойни кандидати сред своите и предложили партията в града да се обедини около кандидатурата на независимия кандидат и действащ кмет Илко Стоянов, уверени, че с него ще стигнат далеч в изборния резултат. Росица Димитрова получила и предложение да поведе съветническата листа, което щяло да гарантира на партията голям брой съветници в бъдещия ОбС. Както винаги, местните гербери не се разбраха за пореден път, което означава, че последната дума ще има Бойко Борисов- или ще ги остави те да понесат отговорност за резултата, или той ще поеме риска да вземе кардиналното решение – дали да издигне партийна кандидатура от така предложените му, или да подкрепи Илко Стоянов.

Савеклиева сподели, че Димитрова има и опит в правенето на кампания и показа завиден личен резултат на парламентарните изборите през ноември 2021 година. След изразеното мнение на всеки един от присъстващите, може да се направи извод, че разногласията в ГЕРБ Благоевград, могат да бъдат изгладени, като целта е ГЕРБ да имат кмет. Такава е и задачата на лидера на партията към областния координатор Андрей Новаков, лично от Бойко Борисов. Новаков, започна с думите и откри събранието, че Благоевград трябва “да свети в синьо” след местния вот. В крайна сметка, решението отново е в ръцете на лидера на партията и ИК. Мнение по темата изразиха и Красимир Роячки и Илиан Георгиев, които са се доказали в организирането на избори и компетентно мнение в политически анализи. Интересно бе и предложението на Новаков, Росица Димитрова да бъде водач на листата в областния град. Димитрова получи, отново подкрепа на присъстващите общински съветници, клубни ръководители и членове на ръководството. Герберите показаха, че имат желание за победа и най-важното могат да изразяват свободно, мнение и позиция. Разбра се, още че предстои следваща среща на която в детайли да бъде обсъдена и подредбата на самата листа, с която герберите в Благоевград, ще атакуват местния парламент.

Временно изпълняващия ръководител Даниела Савеклиева, запозна присъстващите с направената преди повече от два месеца фалшива социология. В която най-голямо одобрение има настоящият кмет Илко Стоянов, а веднага след него е бившият кмет Атанас Камбитов. В социологията са били още Иво Златанов, Методи Байкушев, Андрей Гюров, Росица Димитрова и Николай Шушков. Въпреки изнесените данни, участващите в този формат, ясно изказаха мнение, че структурата трябва да издигне партиен кандидат. Само трима от присъстващите твърдо заявиха, че застават зад Илко Стоянов, а именно Емилия Вълова, Евгения Станинска и Александър Петров. Трима заявиха твърда подкрепа за Красимир Чакъров, който бе предложен от общинската структура, но се разбра, че той е малко разпознаваем и самият той, не е убеден, че би могъл да се справи и да влезе в тази битка.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене