Фаик Зърбашев от Лъжница мечтае да играе за Левски и националния отбор на България

Фаик Зърбашев се реди за билети шест часа, за да може да гледа на живо гостуването на Левски на Айнтрахт Франкфурт в реванша от плейофа за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите.

Той играе в местния отбор Унтерлидербах. Той е роден в село Лъжница край Гоце Делчев. Във футбола се влюбва веднага, щом топката попада в краката му.

„Когато бях 2-годишен, откакто мога да ходя, тате ми купи топка и започнах да тичам по нея. Футболът е любов. Всичко ми харесва в него. Когато играя, съм сигурен, че няма да започна да пуша и да пия. Стимулира ме да ставам по-добър с всеки ден“, заяви той в интервю за БНТ.

Файх тренира няколко години в България в тима на Неврокоп. След това, заедно с родителите си, пристига в Германия. Две години е част от школата на Дармщад, а след това играе един сезон за подрастващите на Айнтрахт Франкфурт, където треньор му е бившият атакуващ футболист на „орлите“, с над 330 мача в Бундеслигата Алекс Майер.

„Дали ще играя в Айнтрахт или в най-долното ниво, искам просто да се забавлявам с футбола. В момента съм в Унтерлидербах и играя с две години по-големи от мен. Играя във възможно най-високата лига на моята възраст. Надявам се някой ден да играя за Левски“, допълни той.

Любовта му към играта идва от баща му, който е бивш вратар на Гоце Делчев.

„Първата ми мечта е да играя за Левски, а втората за националния отбор на България“, категоричен е той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене