Ще изкукаме от жега в неделя, а на тези места ще е направо страшно КАРТА

Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, малко по-ниски по Черноморието, в София около 34°

В неделя ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места в източните райони ще има мъгла. След обяд временни увеличения на облачността ще има над масивите от Западна България, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и югоизточните райони – временно умерен вятър с източна компонента.

Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, малко по-ниски по Черноморието, в София около 34°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Виктория Клещанова в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е облачно, слаб дъжд и максимална температура 34 градуса.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд временни увеличения на облачността ще има над масивите от Западна България, но ще е почти без валежи. Ще духа предимно умерен вятър с източна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра – около 20°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента. Максималните температури ще бъдат 27°-30°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 46 мин. и залязва в 20 ч. и 9 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 22 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 34 мин. и изгрява в 18 ч. и 10 мин. Фаза на луната: три дни след първа четвърт.

За половината страна в сила е жълт код за горещини за 27 август.

Екстремно висок индекс за пожароопасност на 27 август важи в области от Северна, Южна и Югоизточна България.

В понеделник времето ще бъде слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб от югоизток, температурите ще се повишат още малко и максималните ще са между 34° и 39°.

Във вторник вятърът ще се задържи с южна компонента, ще бъде предимно слънчево и все още горещо. Късно през деня и през нощта срещу сряда над Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене