Мистерията се заплита: Експерт огласи какъв удар срещу Путин готвел Пригожин

Предстои кулминацията в украинската контраофанзива, смята ген. Спас Спасов

Смъртта на основателя на ЧВК „Вагнер” Евгений Пригожин е основна тема на световните медии. Какви са версиите за нея – покушение или случаен инцидент е падането на самолета, в който пътуваше „готвача на Путин”?

Темата в ефира на Нова тв коментираха първият български представител в НАТО ген. Съби Събев, експертът по сигурност проф. Румен Кънчев, бившият военен пилот ген. Спас Спасов и военният експерт, член на Атлантическия съвет в България Васил Данов.

Според проф. Кънчев Пригожин е бил подготвян за резервен вариант като кандидат за президентските избори в Русия, които ще са догодина.

„Той създаваше политически дискомфорт на висшето политическо ръководство в Москва и трябваше този проблем да бъде решен”, посочи експертът по сигурност.

Според него несъгласието на шефа на „Вагнер” с военната политика на Кремъл също е довело да фаталния край.

„Рано или късно Путин трябва да бъде свален”, смята Васил Данов. По думите на военния експерт противниците на руския президент сега са потиснати, но това няма да продължи вечно.

Според ген. Спас Спасов смъртта на Евгений Пригожин и неговите приближени ще се отрази пряко на войната в Украйна. „Предстои кулминацията в украинската контраофанзива”, смята бившият военен пилот.

blitz.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене