Обилни превалявания днес

84170-esen-dajdДнес през страната ще преминава атмосферен фронт. Сутринта дъжд ще вали на много места в Западна България, а по-късно през деня валежите ще обхванат и останалата част от страната. Най-късно ще завали в Източна България, но през нощта срещу четвъртък валежите там ще са значителни. По-значителни количества се очакват и на места в Централна и Южна България, където в 7 области е обявдн оранжев код за дъж и вятър, а в други 8 области предупредителният код е жълт.

През по-голямата част от деня ще духа слаб, в източните райони – умерен вятър от юг-югозапад и температурите там ще останат най-високи. След пладне вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух. Максималните температури ще са в широк интервал от 9° – 10° в северозападните райони до 17° – 18° в югоизточните райони.

 

За Благоевград максималната температура днес ще е 14°, а минималната 8°, за Банско 14°/8°, Разлог 14°/9°, Дупница 13°/7°, Кюстендил 15°/7°, Перник 11°/6°, Гоце Делчев 14°/8°, Сандански 15°/9° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 15°, а минималните до 9°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

 

Атмосферното налягане ще се понижи още и ще бъде по ниско от средното за месеца, но привечер отново ще се повиши значително.

Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от запад северозапад и с него ще прониква студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 4°. 

През по-голямата част от деня над Черноморието ще бъде облачно, но все още без валежи. Привечер ще завали, а през нощта срещу четвъртък на много места валежите ще са значителни, а по южното крайбрежие ще има и гръмотевична дейност. Ще остане топло с максимални температури 16° -18°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 12° – 14°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене