Ремонтират пътя Разлог – Бачево и Горно Драглище – Добърско

Община Разлог осигури финансиране за ремонт и рехабилитация на целия пътен участък – свързващ град Разлог и село Бачево, както и 200-метрова отсечка от пътя между село Горно Драглище и село Добърско.

Инвестицията за ремонт и рехабилитация на двата участъка, е ключова стъпка към подобряване качеството на живот на жителите на двете села, предоставяйки по-лесен и безопасен достъп, както и по-добра комуникация до общинския център.

Дейностите по подобряване инфраструктурата на пътната мрежа, част от плана на Община Разлог за предоставяне на “Безопасна и здрава среда”, обхващат полагане на асфалтова смес за долен пласт (биндер) и горен пласт (износващ пласт), изкоп на земни почви, полагане на тротоарна каменна настилка, битумизиран трошен камък и допълване с трошена каменна настилка.

След извършване на технологичното фрезоване и изпълнението на локални ремонти, ще бъдат положени и два асфалтови пласта.

Своевременно с рехабилитацията на пътното платно в село Бачево ще бъдат подменени част от бордюрите и тротоарите, ще бъдат изградени защитни тръби и шахти в подземната инфраструктура.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене