Жестока конкуренция на международния турнир по стрелба в Благоевград, 70 състезатели показаха точен мерник на огневия рубеж, санданчанин №1 на пушка

1Инфарктна конкуренция за първото място при мъже и жени на традиционния есенен международен турнир по стрелба в Благоевград изправи на нокти състезатели, треньори и публика минути преди финала. Два дни 70 участници целиха мишените на стрелбището на СК „Пирин“, който вече 10 г. провежда надпреварата, а през последните 4 отвори врати и за гости от съседни балкански държави. При най-малките приятната изненада за домакините поднесе с 4-то си място третокласникът Влади Цветков. Велислава Гергова на пушка грабна титлата за АП „Спорт“ /ВТ/ при момичетата, при девойките санданчанката Йоана Филатева спечели заслужено златото за „Санел“. На пистолет в същата възрастова група най-точна бе Александра Христова от Варна. Кристиян Богданов завоюва първата позиция за „Пирин“ на пушка при момчетата. Санданчанинът Антон Ризов, в момента състезател на „Тракия“, оглави класацията на пушка при мъжете, оставяйки зад себе си Добрин Буров от „Етър 100“ и благоевградчанина Борислав Стоименов. Адреналинът се вдигна в последните часове, когато на рубежа застанаха жените с пушка и мъжете с пистолет. Велислава Гергова от АП „Спорт“ и съотборничката й Виктория Иванчева приключиха с равен резултат и победата бе присъдена на Велислава заради по-големия брой улучени десетки.

Аналогична бе ситуацията и при мъжете. Първи с повече удари в десетката стана състезателят на ЦСКА Самуил Донков, който спечели наскоро първата олимпийска квота на България за олимпийските игри в Рио 2016. Втори и трети са съответно Георги Узунов от „Левски“ и шампионът за 2007 г. в стрелбите за военни Николай Колев от АП „Спорт“. Със съперниците ми в турнира сме приятели и не се притеснявам от тях, нито им завиждам, когато те победят. Тренирам от 1996 г., но от известно време в седмицата ми се събират не повече от 4-5 часа тренировки, защото работя в голяма търговска верига и съм много ангажиран. Отпуските си ползвам основно за състезанията, разкри С. Донков. Той призна още, че най-вероятно ще се наложи и за участието в олимпиадата да разчита на годишния си платен отпуск, защото работодателите му едва ли ще му разрешат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене